Casuta piticului

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 200 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 340 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 80 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca margarina cu faina , se adauga oul, 4 linguri de lapte , 100g de zahar si 2 linguri de cacao.Se face un aluat tare si se formeaza 12 batoane de lungimea tavii siu se coc la foc iute 10-15 minute pana se intaresc.

2. Crema: margarina unirea pentru creme se freaca spuma cu 3-4 pliculete de zahar vanilat. Separat se amesteca 1/2 litri de lapte cu 6 linguri de faina si 250 grame de zahar.Se pun la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand s-a racit crema se adauga treptat cate o lingura din margarina cu zahar vanilat si se amesteca continuu pana se obtine o singura crema omogena.

3. O foaie Lica se taie pe jumatate in lung si se unge cu crema, se adauga 3 batoane se pune crema peste care se adauga 2 batoane in lipsa celorlalte, se pune crema, se pune un baton si se acopera totul cu putina crema(sub forma unei piramide). O foaie Lica se taie pe jumatate si se imbraca si partile laterale. Ciocolata se topeste, se imbraca partile laterale peste care se presare nuca de cocos.(compozitie pentru 2 casute). Se serveste a doua zi.


Retete similare