Catelusi si cateluse

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      zahar pudra
  • 20 grame      cacao
  • 420 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile, zaharul pudra si se amesteca bine. Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20 g de cacao. Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.

2. Se intinde o foaie din ambele aluaturi si cu forma de fursecuri decupam inimioare. O parte din inimioare se taie pe jumatate, formand astfel urechile catelusului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa. Se apasa usor, nu e nevoie de nici un alt ingredient, aluatul e destul de gras si se lipeste imediat. De exemplu: catel negru cu urechi albe sau catel alb cu urechi negre. Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului. De exemplu:catel negru cu urechi abe sau catel alb cu urechi negre. Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului si papioane pentru catelusi si fundite pentru cateluse.

3. Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana cand aluatul galben se rumeneste usor.


Retete similare