Chec alb si negru

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 90 ml      ulei
  • 60 grame      cacao
  • 40 grame      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 9      oua
  • 90 grame      gris
  • 750 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente aluat chec: oua, 250g zahar, 200g faina, 9 linguri (90ml) ulei, coaja de lamaie, 1 pliculet (10g) zahar vanilat, 30g cacao. Preparare chec: Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul si batem bine tare. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura. Galbenusurile se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus. Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri). Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor. După ce s-a copt, se lasă să se răcească. Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.

2. Ingrediente crema: 750ml lapte, 8-9 linguri gris (90g), 2-3 pliculete (30g) zahar vanilat, 200g margarina Unirea pentru Creme, 5 linguri (50g) de zahar, preparare crema: Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert. Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă margarina si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc. Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec. Deasupra se toarnă glazura.

3. Ingrediente glazura: 2 linguri cu apa fierbinte, 5 linguri (50g) zahar, 100g Unirea Original, 3 linguri (30g) cacao, esenta de rom. Margarina se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul. Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom. Checul se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie. Pofta buna!


Retete similare