Chec colorat

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 ceasca      ulei
  • 6 linguri      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 3 cana      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 1280 ml      lapte
  • 25 linguri      faina
  • 425 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente: 7 oua, 2 cani zahar, 1 cescuta ulei, 1 cescuta lapte, 1/2 pachet de praf de copt, 20 linguri faina, 1 praf de sare, esenta de rom. Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul treptat, apoi separat se bat galbenusurile cu sare,ulei ,esenta si laptele. Se incorporeaza cu albusurile si se adauga faina. Se imparte compozitia in 2 si una dintre parti se amesteca cu 2-3 linguri de cacao. Se pune in tava de chec unsa si tapetata cu faina. Se baga la cuptor, dupa ce sa racesc fiecare chec se taie pe lung in 3 parti. Partea de la cel maro se pune la cel galben si invers.

2. Crema: 250 g margarina Unirea se topeste pe foc se aduga 5 linguri de faina si apoi un litru de lapte firbinte indulcit cu 1 cana de zahar. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se adauga o sticluta de esenta si se umplu checurile.

3. Glazura: 3 linguri de lapte, 10 linguri zahar, 3 linguri cacao, 175 g margarina Unirea. Se amesteca ingredientele pe foc pana se ingroasa, apoi se adauga peste checuri.


Retete similare