Chec cu alune si ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 150 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 3 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 125 ml      lapte
  • 180 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina cu zaharul si vanilia pana devine o masa omogena. Se adauga ouale pe rand. Se amesteca faina cu praful de budinca, cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul anterior. Se adauga laptele amestecand cu mixerul la viteza medie, nucile, alunele si cocosul. Aluatul se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit la foc potrivit si se coace aproximativ 50 minute.

2. Glazura: se marunteste ciocolata si se topeste intr-un vas pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa omogena. Checul cald se unge cu glazura si se presara fulgi de cocos.

3. Checul are un gust deosebit de bun daca suplimentar se insiropeaza imediat dupa coacere cu 75 ml coniac sau rom. In loc de fulgi de cocos se poate folosi miez de nuca maruntit.


Retete similare