Chec cu ciocolata de casa

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar tos
  • 50 grame      zahar pudra
  • 40 ml      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      faina
  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      cacao

Mod de preparare

1. Se pregateste ciocolata de casa: se face un sirop din 150 ml , zahaul tos, margarina Unirea, cacao si esenta de rom. Se incorporeaza siropul in laptele praf amestecand vartos ca sa nu se formeze cocoloase. Separat se freaca oul cu zaharul pudra si uleiul pana devine spumos cand se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

2. Se unge cu margarina Unirea o tava de chec si se pune 3/4 din aluat, presandu-se bine. Deasupra se toarna ciocolata, se formeaza cateva bilute decorative din aluatul ramas care se aseaza deasupra.

3. Se da checul la copt la foc mic timp de 15 -20 de minute, se lasa sa se raceasca bine si spoi se taie cu un cutit incins.


Retete similare