Chec cu merisoare

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile pe rand,apoi alternativ cate putin lapte si putina faina amestecata cu praful de copt,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie si se mixeaza pana la terminarea ingredientelor.

2. Se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, merisoarele hidratate in lichior. Se amesteca usor cu o spatula de lemn pana la omogenizare,apoi se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina si se da la cuptorul preincalzit 45 de min.

3. Se lasa la racit,se rastoarna pe un platou. Daca doriti puteti sa o pudrati cu zahar.


Retete similare