Chec cu portocala si lamaie

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 275 grame      zahar pudra
  • Portocale      fructe
  • 4 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 225 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul, se unge tava de chec cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se curata lamaia si portocala cu un curatitor de zarzavaturi, apoi se taie in fasii lungi si subtiri, eliminand partea alba.Se pun fasiile intr-un vas, se acopera cu apa si se pun pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, se spala cu apa rece si se repta operatiunea. Intr-un alt vas se pun 50g zahar si cei 35 ml apa si se da focul incet, lasandu-se pana se topeste zaharul. Se adauga cojile de lamaie si de portocla si se lasa sa fiarba pe foc pana cand devin sticloase.

2. Cu o furculita se scot din sirop si se pun pe hartie de copt la racit. Margarina moale se bate cu zaharul si se adauga pe rand ouale. Faina se cernein acest amestec si se omogenizeaza destul de repede. Se adauga si bucatelele de lamaie si portocala confiate si se amesteca bine.

3. Se toarna aluatul in tava iar deasupra se pun fasiile de lamaie si portocala din sirop si se da la cuptor pana trece testul scobitorii, in jur de 1 ora si 10 minute. In siropul ramas se stoarce sucul de la o portocala si se insiropeaza checul racit.


Retete similare