Chec cu spuma de visine

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 4 linguri      zahar pudra
  • 200 ml      Frisca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 12 linguri      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: Se mixeaza albusurile cu 8 linguri zahr tos, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita) iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

2. Umplutura: Visinele se amesteca cu 4 linguri zahar tos si 2 linguri apa. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se paseaza apoi cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Zeama ramasa de la visine se lasa sa fiarba in continuare pana se leaga ca un sos. Cu el vom stropi checul la final. Smantana se bate cu zaharul farin pana se obtine frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi.

3. Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas si se da la rece pana se incheaga crema. Checul se serveste stropit cu sosul de visine.


Retete similare