Chec cu vin

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      nuca
  • 150 ml      ulei
  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca vinul cu cacao si cele 4 linguri de zahar, se pune la fiert pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se adauga margarina, se amesteca pana devine o pasta omogena.Se acopera cu un prosop umed.

2. Se bat albusurile cu zaharul (cele 500gr),se incorporeaza galbenusurile,se adauga uleiul, laptele, apoi faina in ploaie in care s-a amestecat si praful de copt.

3. Se iau 6 linguri din compozitia alba si se pun peste cea neagra. Se face un cerc in sensul acelor de ceasornic, aceasta se toarna apoi peste compozitia alba si se amesteca invers acelor de ceasornic de 2,3 ori. Se toarna in tavi intr-o miscare de dute vino.


Retete similare