Chec Daniela

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 15 linguri      ulei
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga cele 15 linguri de ulei, pe rand, apoi se adauga cele 6 linguri de apa, apoi faina cu praful de copt si bicarbonatul, putin cate putin, amestecand bine ca sa se omogenizeze. Intre timp se bat albusurile spuma si se adauga peste compozitie, amestecand usor. Coca se imparte in doua.

2. Intre timp ungem cu margarina si tapetam cu faina 2 tavi de chec. Se fac 2 checuri, unul alb, si unul cu cacao. Turnam jumatate din compozitie intr-o tava, iar in ce a ramas se adauga cele 2 linguri de cacao. Se pun la copt cam 40 min. Se verifica cu scobitoarea, inainte de a le scoate din cuptor.

3. Laptele se incalzeste putin pentru a dizolva zaharul si margarina in el. Se adauga faina si se amesteca cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Amestecul obtinut il punem intr-o craticioara la bain-marie. Se tine pe foc pana se ingroasa. Checurile se taie felii si se umplu cu crema alternand feliile de chec, una galbena si una maro. Deasupra se pune glauzura. Se taie in diagonala.


Retete similare