Chec de post

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 3 linguri      zahar pudra
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • scortisoara      condimente
  • 200 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 400 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amestecam zaharul cu margarina topita, apoi adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie. Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata.

2. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca este prea tare compozitia mai punem suc de la inca o portocala, astfel incat sa aiba o consistenta moale, sa curga usor din lingura. Turnam aluatul intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt si coacem checul la 180°C timp de 45 minute.

3. Cand il scoatem din tava presaram zahar pudra. Pofta buna!


Retete similare