Chec negru

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 0.5 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 9 lingurite      cacao
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 1.5 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca margarina cu zaharul, laptele si cacao, se pun la foc dandu-se cateva clocote. Dupa racire, se scot cateva lingurite intr-o cana (glazura) si se pun la frigider. In restul cantitatii racite se pun 4 galbenusuri, 1/2 lingurita bicarbonat stins in zeama de la o lamaie sau sare de lamaie. Se adauga apoi o cana si jumatate faina. Albusurile se bat spuma si se pun in compozitie. Se adauga facultativ nuca, stafide, coaja lamaie, coaja portocala, vanilie.

2. Se unge o tava de cozonac sau doua de chec cu ulei, se pune o hartie, ungandu-se si hartia, se toarna compozitia, se da la foc potrivit. (cuptor) Se incearca cu paiul pe margini, la mijloc poate sa fie putin mai moale (timp de coacere 60-90 min).

3. Dupa racire se orneaza cu glazura pusa la frigider.


Retete similare