Chec

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 4 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 ceasca      nuca
  • 1 linguri      ulei
  • 3 lingurite      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Pentru ca prepararea dureaza foarte putin, cuptorul se aprinde de la inceput si se fixeaza la 180 de grade Celsius. Se mixeaza untul moale (la temperatura camerei) cu galbenusurile de oua si uleiul.

2. Se bat albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si esenta de rom sau vanilie. Dupa ce obtineti spuma adaugati galbenusurile, amestecati si treptat adaugati faina si pliculetul de praf de copt.

3. Dupa ce ati facut compozitia opriti putina compozitie si amestecati-o cu cacao si nuci, ungeti tava cu putin ulei si tapetati-o cu faina (puteti folosi si hartie ptr copt). Turnati compozitia in tava si peste puneti cealalta comp cu cacao si nuci, amestecand cu o lingurita pentru a da o forma frumoasa. Apoi bagati la cuptor.


Retete similare