Chec

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 70 grame      rahat
  • 70 grame      nuca
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 140 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 140 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina (140 g) spuma. Se adauga zaharul si se freca pana cand acesta nu se mai simte. Se adauga pe rand galbenusurile, amestecand cu mixerul, unul cate unul. Apoi adaug, vanilia, sarea si faina. Intre timp batem ca o bezea albusurile, cu un praf de sare. Dam rahatul si bucatile de dulceata prin faina.

2. Ungem o forma de chec cu margarina (60g), prafuim cu faina si turnam compozitia plus fructele infainate.

3. Se coace la cuptorul preincalzit. Se lasa sa se raceasca in tava si se serveste taiat felii subtiri. Dupa copt, se presara cu zahar pudra.


Retete similare