Chec Zebra

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 linguri      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 160 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 1 linguri      lapte
  • 250 grame      faina
  • 60 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un castron se bat spuma albusurile cu zaharul, dupa ce se obtine o compozitie ca de bezea se adauga galbenusurile si se amesteca bine. In compozitia rezultata se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o lingura de lemn. Compozitia se imparte in mode egal in 2 castroane.

2. Pentru crema de cacao intr-un recipient se pun margarina, laptele, 1 lingura de zahar si cacao si se amesteca incet la foc mic pana se ingroasa un pic compozitia. Dupa aceasta se lasa la racit, dupa care se adauga in unul dintre castroane si se omogenizeaza bine.

3. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia alternativ, o lingura alba, o lingura cu cacao pana se termina compozitia. Se coace in cuptor la foc mediu. Compozitia este pentru un chec mare pufos, aromat si dungat! Pofta buna!


Retete similare