Cheescake cu ciocolată alba

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 300 ml      Frisca
  • 100 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 175 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ungeti si tapetati o tava de tabla patrata, cu latura de 20cm si baza detasabila. Pentru blatul de biscuiti: amestecati margarina topita cu biscuiti zdrobiti. Turnati cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela. Raciti la frigider. Pentru umplutura: presarati gelatina intr-un castronas cu 150ml apa si lasati sa se imbibe 1 min. Asezati castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si amestecati pana se dizolva gelatina. Dati deoparte castronul si lasati sa se raceasca.

2. Topiti ciocolata alba intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit(bain-marie)si lasati sa se raceasca. Bateti la un loc branza, zaharul si galbenusurile pana s-au omogenizat. Adaugati, batand, ciocolata topita, apoi turnati gelatina racita in jet subtire, amestecand.

3. Bateti frisca pana se intareste usor, apoi incorporati-o in amestecul cu branza. Bateti albusurile pana se intaresc, apoi incorporaţi-le. Turnaţi cu lingura amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si raciti la frigider timp de 3-4 ore, pana se intareste. Scoateti cheescake-ul din tava. Presarati cu cacao si taiati în 12 porţii. Serviti cu fructe de padure proaspete.


Retete similare