Cheesecake cu stafide

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 150 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 40 grame      faina
  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Ungeti si tapetati o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametrul de 23 cm si fundul detasabil. Pentru blatul de biscuiti : amestecati margarina topita cu biscuitii zdrobiti. Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita si apasati pentru a nivela. Raciti la frigider.

2. Pentru umplutura : puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, coaja si sucul de lamaie. Mixati cu un mixer, la viteza redusa, pana se omogenizeaza. Bateti albusurile pana se intaresc usor, apoi incorporati-le in amestecul cu branza. Incorporati stafidele. Turnati amestecul cu branza deasupra blatului de biscuiti. Asezati pe o tava intinsa de copt si coaceti timp de 1 ora.

3. Opriti cuptorul. Lasati cheesecake-ul sa stea in cuptor, cu usa intredeschisa, timp de 1 ora, pana se intareste. Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet. O pastrati la frigider pana in momentul servirii. Pofta mare!


Retete similare