Chinezoaica

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 7 linguri      zahar pudra
  • 1 cana      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 100 grame      faina
  • 7 buc      oua

Mod de preparare

1. Se mixeaza bine margarina cu jumatate de cana de zahar tos si o cana de nuca macinata. Cand compozitia devine pufoasa se adauga cacaoa, apoi treptat, cele 7 albusuri batute spuma in prealabil, cu un praf de sare si zaharul ramas. Se incorporeaza in compozitie praful de copt si faina. In cuptorul deja incins, se coace aproximativ 15-20 minute.

2. In timp ce se coace blatul, se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie asemanatoare maionezei, densa si deschisa putin la culoare. Dupa cele 15 minute de coacere, cand pe prajitura se formeaza o crusta, se intinde compozitia obtinuta.

3. Deasupra se presara zaharul granulat apoi se da la cuptor inca 15 minute, la foc potrivit.


Retete similare