Chocolate pancakes

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      ciocolata
  • 10 linguri      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi se toarna peste compozitie cate putin lapte si faina (care a fost amestecata in prealabil cu amoniul pentru prajituri si sarea). Se alterneaza astfel pana a fost adaugata intreaga cantitate de faina si lapte. In alt vas se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza incet cu amestecul facut anterior. Se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat pufos si fluid.

2. Se incinge o tigaie de teflon, unsa cu un pic de margarina. Se toarna jumatate de polonic in tigaie, fara a se intinde compozitia pe toata tigaia. Cand incep sa se formeze bule pe suprafata clatitei se intoarce. Nu se lasa prea mult pe foc pentru a nu se arde.

3. Intr-un alt vas se pune la topit margarina cu ciocolata taiata bucatele. Dupa ce se omogenizeaza compozitia topita se toarna peste fiecare clatita, formandu-se un turnulet. Pofta buna!


Retete similare