Colacei cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 50 grame      zahar pudra
  • 500 grame      nuca
  • 100 ml      ulei
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 1000 grame      faina
  • 500 ml      lapte
  • 6 buc      oua

Mod de preparare

1. Din drojdie, 2 linguri de zahar, cateva linguri de faina si 100 ml lapte caldut facem maiaua si o lasam sa creasca 15 min. Intre timp cernem faina de doua ori, radem coaja de lamaie si portocala, separam ouale. In faina cernuta punem un praf de sare, cat se ia cu 3 degete, coaja rasa de lamaie si portocala, galbenusele, esenta de vanilie si omogenizam incet adaugand lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam sa avem un aluat omogen adaugand cate putin ulei astfel incat sa-l incorporam usor pe tot. Lasam sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

2. Impartim aluatul crescut in 10 bucati . Intindem pe rand foi ovale pe care le taiem in fasii fara a le desprinde una de alta, ungem cu margarina lichida, presaram apoi nuca macinata amestecata cu zahar, intindem cu o lingura si rasucim cu grija ca sa avem un sul, apoi formam colaceii. Asezam fiecare colacel in tava mare cu hartie de copt lasand distanta mare intre ei pt ca vor creste.

3. Ungem colaceii cu galbenus de ou si dam la cuptor pt 45-50 min. Sunt foarte buni,pufosi si gustosi si se pot umple si cu ciocolata rasa sau doar cu cacao.


Retete similare