Corabioare

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 250 g margarina Unirea, 250 g faina, 4 galbenusuri de ou. Se amesteca margarina cu faina si galbenusurile. Se face o coca consistenta, se fac bilute dupa care se intind foi rotunde si subtiri.

2. Umplutura: 200 g nuca macinata, 4 albusuri, 250 g zahar. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se amesteca usor cu nuca macinata. Din amestecul obtinut se pun pe foile de blat cate o lingura, se pliaza capetele, dand forma unei corabioare, se pun in tava pe hartie de copt si se coc la foc potrivit timp de 10 minute.

3. Dupa racire se orneaza cu zahar pudra cu vanilie si ciocolata topita.


Retete similare