Cornulete bicolore

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      rahat
  • 300 grame      gem
  • Lamai      fructe
  • 100 ml      ulei
  • 100 grame      ciocolata
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 1000 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aceste cornulete pot fi facute de dulce sau de post. Aluat: intr-un vas cernem cam 3/4 kg faina. Intr-un castron amestecam 100 gr margarina cu 50 g zahar,100 ml ulei, drojdia, praful de copt stins cu zeama de lamaie, 350 ml lapte caldut si un ou (daca vrem sa fie de post in loc de lapte si ou vom pune 350 ml apa minerala si o lingura otet de mere ),un praf de sare si 3-4 linguri faina. Acest amestec il lasam sa creasca 45 min. In maiaua crescuta vom pune cam 300 g faina ,apoi o impartim in doua. Intr-o parte vom adauga 350 g faina si 25 ml esenta vanilie si framantam un aluat alb care poate fi intins, daca mai e nevoie mai punem faina. In partea a doua punem 350 g faina, 2 linguri cacao si 25 ml esenta rom.Framantam aluatul .

2. Fiecare parte de aluat o vom imparti in 4 parti egale .Din fiecare parte intindem o foaie de marimea unei farfurii intinse si suprapunem o foaie maro cu una alba apoi taiem aluatul in raze. Pe fiecare bucatica vom pune gem, rahat sau bucatele de ciocolata, apoi rulam de la exterior spre interior. Asezam cornuletele in tavi cu hartie de copt sau unse cu putin ulei. Lasam sa creasca apoi inca 30 min si dam la cuptor preancalzit 40 min.

3. Din 200 ml apa si 200 g zahar se face un sirop care sa fie putin legat prin care se scufunda cornuletele calde si apoi se tavalesc prin cocos amestecat cu zahar vanilat.


Retete similare