Cornulete cu gem

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se framanta faina cu margarina pana se formeaza faramituri. In prealabil se pregateste laptele cu drojdia si cu zaharul (intr-o oala si se pune la cald ca sa se dospeasca). Peste margarina si faina deja framantate se sparge oul intreg si se inglobeaza. Dupa, se adauga laptele cu drojdia si cu zaharul si se framanta pentru a se forma un aluat nelipicios.

2. Aluatul se intinde pe masa si se vor forma 2 foi de dimensiunea unei tavi normale si se vor taia in patrate cu latura de cate 5 cm. Peste fiecare patrat se pune o lingurita de gem, se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu faina.

3. Se baga la cuptor timp de aproximativ 20-30 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra.


Retete similare