Cornulete cu gem si chimen

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 3 linguri      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Dizolvam drojdia in apa calduta/apa minerala cu sarea si zaharul. Incalzim margarina, adica o topim, dar sa nu fie fierbinte. Intr-un castron punem faina cernuta, amestecul de drojdie, coaja de portocale si lingurita de otet. Aluatul nu trebuie sa fie tare, si daca e necesar, mai punem putina faina peste gramaj. Punem si chimenul direct in aluat, amestecam, il acoperim cu o folie de plastic curata si il lasam sa se odihneasca.

2. Dupa 15 minute, il framantam din nou, il impartim in doua sau trei si il impaturim, le acoperim si il mai lasam. Intre timp pregatim gemul si planseta. Apoi incepem sa taiem cu cutitul, se fac patrate si se umplu cu amestecul de gem si nuci, mai punem chimen dupa dorinta, daca nu ne place foarte mult, facem catvea separat - pentru ca avem deja chimen in aluat - sa stim care sunt.

3. Pregatim tavile, le ungem si le presaram cu faina. Incingem cuptorul, punem tavile. Cand sunt gata pudram cornuletele cu zahar farin.


Retete similare