Cornulete Dragasani

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 30 ml      ulei
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 1 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 600 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. In cantitatea de faine se adauga un ou, sare, 250 gr margarina Unirea tinuta la temperatura camerei, 3 linguri (30ml) ulei, 2 linguri untura, o ceasca (150ml) lapte, 1/2 ceasca apa rece, 1/2 praf de copt stins cu 2 lingurite zeama de lamaie, o ceasca smantana

2. Aluatul se framanta bine pentru a incorpora bine toate ingredientele. Se lasa 15-20 min la rece, dupa care se intinde o foaie si se taie sub forma de patrate.

3. In fiecare se pune rahat, nuca sau gem. Se rasucesc si apoi se pun intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si presarata cu faina


Retete similare