Cornulete in foite

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • 400 grame      rahat
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 4 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 500 g făină se freacă cu un pachet de margarină Unirea, 4 gălbenușuri, 3 linguri de iaurt sau smântână și două linguri de oțet (oțetul ajută la desfacerea aluatului în foițe).

2. Se frământă bine, până iese un aluat moluț și se împarte în 4 părți egale. Se ia fiecare parte, se întinde o foaie cât mai subțire, se unge foaia cu 2 linguri de unsoare (untură) caldă, se presară puțină făină și se rulează. Se continuă și cu celelalte părți, obținându-se 4 rulouri.

3. Se taie rahatul cubulețe. Se ia câte un rulou, se taie felii cât un deget de groase și fără să se răstoarne, se întinde ușor și se pune un cub de rahat în mijloc apoi se rulează sub formă de cornuleț. Se așază în tava neunsă și se coc 20 minute în partea de sus a cuptorului. Cât sunt calde, se dau prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.


Retete similare