Cornulete

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 2 cana      ulei
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 linguri      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Drojdia si cele doua linguri de zahar se dizolva in putina apa calduta, apoi se adauga treptat restul de apa (tot putin calduta), uleiul, zaharul vanilat, sarea, coaja rasa de lamaie. Toate acestea se amesteca bine apoi se adauga margarina Unirea (la temperatura camerei) si se framanta cu mana.

2. Cand este incarporata margarina se dauga faina. Se adauga faina pana se formeaza un aluat nu prea tare din care se fac bilute mai mari. Fiecare din ele se intind in foaie rotunda ca si la placinta, apoi se imparte in mai multe parti taiate pe ca se pune nuca macinata amestecata cu gem.

3. Apoi se ruleaza in cornulete mici si se coc la foc potrivit. Cand se scot din cuptor se dau prin zahar pudra.


Retete similare