Cornuri cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 50 ml      ulei
  • 400 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 500 grame      faina
  • 200 ml      lapte

Mod de preparare

1. Se amestecă într-un robot de bucătărie toate ingredientele uscate, plus 2 linguriţe de sare, apoi se adaugă laptele şi oule şi se amestecă până când se obţine o cocă puţin lipicioasă. Se frământă 1 minut, cu puţină făină, până devine omogenă. Se aşază într-un bol uns cu ulei, se acoperă cu folie alimentară unsă şi ea cu ulei şi se lasă la crescut 1 oră într-un loc cald, până când îşi dublează volumul (sau se lasă peste noapte la frigider).

2. Se curata merele si se razuiesc si se calesc in putin ulei .Se adauga zahar si scortisoara dupa gust.

3. Se presară cu făină o suprafaţă de lucru, apoi se nivelează coca până când se obţine un dreptunghi de 1cm grosime. Se aşază bucăţile demargarina, în formă de dreptunghi, în mijlocul aluatului. Se pliază aluatul pe toate cele patru margini, până când untul este complet ascuns. Se apasă marginile. Cu un sucitor se presează aluatul, astfel încât untul dinăuntru să se întindă uniform. Apoi se întinde aluatul într-un dreptunghi de 50 x 30cm. Se întoarce coca la 90 de grade, se îndoaie treimea din dreapta peste aluat, apoi treimea din stânga peste aceasta. Se face asta de trei ori, lăsând la frigider câte 15 minute înainte să reîntinzi aluatul. Se taie coca în două. Se ia o bucată şi se întinde un pătrat de 35x35cm care se impatura si se da deoparte. Se face lafel si cu a doua.Apoi se intinde coca de 0,5 mm se taie patrate si se umple cu mere (se pot face diferite forme) Odată formate şi umplute, prăjiturelele se lasă să crească 30 de minute, până se dublează în volum. Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se ung cu oul bătut şi se apasă bine marginile, să nu se dezlipească. Se lasă la cuptor 20 de minute până cresc şi devin aurii.


Retete similare