Cornuri cu rahat

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 30 grame      zahar pudra
  • 400 grame      rahat
  • 300 grame      gem
  • 100 grame      ciocolata
  • 15 grame      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o craticioara se topeste margarina la foc mic, se ia de pe foc si se adauga 100g zahar tos.

2. Drojdia se desface cu un plic zahar vanilat, se adauga sarea si ouale si se bat bine. Se adauga amestecul de margarina si zahar si la sfarsit laptele caldut. peste ingredientele ude se adauga faina si se framata un aluat moale care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit la loc cald 45-60 minute (daca este mai cald nu necesita un timp foarte indelungat pentru a creste 30 min. sunt suficiente).

3. Dupa ce a crescut aluatul suficient se imparte in sase portii care se intind sub forma de cerc si se taie in 4-8 bucati. Dupa preferinta se formeaza cornuri mai mari sau mai mici. Se umplu cu rahat, gem sau crema de cicolata. Se aseaza in tava, se lasa la crescut iar apoi se ung cu ou batut, se presara cu susan sau mac si se dau la cuptorul incins, la foc mediu pentru aproximativ 20 minute pana se rumenesc. Fierbinti cand se scot din cuptor se ung cu un amestec format din 3 plicuri de zahar vanilat si o lingura de lapte ( zaharul nu trebuie sa se dizolve, doar sa se umezeasca pentru a se lipi) .


Retete similare