Coronita cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 190 min

Ingrediente

  • 1/2 migdale lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • 200 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 20 grame      cacao
  • 250 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 580 grame      faina
  • 140 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 550 g faina, 100 g zahar, 2 oua, 60g margarina Unirea topita si racita, 250 ml lapte, 50 g budinca de vanilie, 30g margarina unirea, 80g drojdie uscata, putina coaja de portocala rasa. Pentru crema de ciocolata: 50g margarina Unirea, 50 g zahar, 1 ou, 1/2 lingurita esenta de migdale, 30g faina, 20g cacao, 200g nuca macinata, 100 ml miere de albine, 2 linguri margarina topita, 100 g zahar, 1 lingurita de scortisoara, margarina Unirea topita pentru tapet.

2. Punem drojdia cu putin zahar si lapte pentru dospit, si cu restul ingredientelor facem un aluat pufos ca pentru cozonac. Lasam o ora pentru dospit. In acest timp pregatim crema de ciocolata. Margarina, zaharul, ouale le facem spuma apoi adaugam adaosul de cacao, faina si esenta. Pregatim o coca potrivita din care facem o rulada pe care o punem intr-o folie de alumini, apoi 10 min pentru racit, in frigider. pentru a se putea taia mai usor. Tapetam tava cu margarina, apoi punem bucati de nuca. Mirea, 2 linguri margarina topita, amestecam putin, apoi o punem deasupra la nuca. Dupa ce a dospit coca o impartim in 20 de bucatele, iar crema de ciocolata o impartim tot in 20 de bucatele si apoi formam bilute. Din aluatul dospit pregatim niste galuste de marimea unui ou in care punem cate o biluta de ciocolata.

3. Galustele umplute cu ciocolata le ungem putin cu margarina, le tavalim in zahar si scortisoara, apoi le punem pe trei randuri deasupra siropului cu nuca. Mai lasam putin la dospit, in cuptorul incalzit la 200 de grade, le coacem 10 minute, coboram temperatura la 180 g si mai lasam la copt 20-25 minute. Dupa ce s-a racit putem felia.


Retete similare