Coronita cu mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 200 min

Ingrediente

  • 500 grame      faina
  • 500 ml      lapte
  • 60 grame      margarina Unirea Original
  • 2 buc      oua

Mod de preparare

1. Cerneti faina intr-un castron, adaugati drojdia maruntita, 1 ou coaja rasa de lamaie, 250ml lapte si margarina si framantati pana aluatul nu se mai lipeste de maini Acoperiti aluatul cu un stergar si se lasa la cald 1 ora ca sa dospeasca.intre timp amestecati macul macinat cu laptele praf si cu 200g zahar si cei 250ml lapte ramasi. Dupa ce a crescut aluatul, il intindeti intr-o foaie drptunghiulara.

2. Intindeti umplututa de mac si rulati-o.Ungeti capetele cu albus de ou si lipiti-le sa formeze o coronita.Asezati in tava de tort si taiati din loc in loc ca sa se vada compozitia de mac.Ungeti cu ou amestecat cu 50g zahar pudra si se coace 40 min la foc potrivit.

3. Dupa 20 de min o scoateti si o acoperiti cu folie de aluminiu ca sa nu se arda.O ungeti cu zeama de lamaie numai cand e facuta complet.


Retete similare