Coronita de vanilie

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 3 linguri      amidon
  • 150 grame      nuca
  • 8 linguri      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 4 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri faina, 4 linguri nuca macinata, 1 esenta rom, 1 praf de copt. Freci galbenusurile cu zaharul, esenta si separat bati albusurile spuma cu un praf de sare, pui treptat albusurile in galbenusuri si incorporezi faina si nuca incept. Torni aluatul intr-o forma de tort cu gaura, unsa cu margarina si tapetata cu faina, si-l dai la cuptor pentru 25-30 de minute, dupa care il scoti si il lasi la racit.

2. Crema: 500 ml lapte, 5 galbenusuri, 3 linguri amidon, 150 g zahar pudra, 1 esenta vanilia, 200 g margarina, 200 g gem capsuni. Amesteci laptele cu galbenusurile, cu amidonul si fierbi compozitia, pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa dupa care lasi la racit. Freci margarina spuma cu zaharul, esenta de vanilie si adaugi treptat peste crema de lapte racita. Opresti un sfert din crema pentru ornat.

3. Tai blatul in 3 parti, ungi prima parte de blat cu 4-5 linguri de gem, intinzi jumatate de crema de vanilie, pui a doua parte de blat, gem, restu de crema si blat. Imbraci tortul in crema oprita si il tapetezi cu nuca macinata.


Retete similare