Cosulet cu ananas

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • esenta rom 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 120 grame      margarina Unirea Original
  • 80 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. Se curata ananasul, se taie in doua si se indeparteaza miezul tare. Restul se taie cuburi, se incing 30 g margarina intr-o tigaie mare si se prajesc cubuletele de ananas impreuna cu 30 g zahar pana la caramelizarea acestuia. Se ia tigaia de pe foc si se adauga esenta de rom. Apoi se topeste restul de margarina intr-o cratita.

2. Din foile de placinta se taie 18 patrate cu dimensiune de 20x20 cm, se ung cu margarina topita, si se presara cu zahar. Se incinge cuptorul. Se impart cate 3 patratele de foi de placinta in forme unse cu margarina modeland patratele sub forma de cosulete.

3. Se umplu cosuletele formate cu ananasul caramelizat si se baga la cuptor pentru 7-8 minute pentru a se rumeni. Se servesc imediat ce sunt gata.


Retete similare