Cozonac cu visine si mac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 180 min

Ingrediente

  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Faina se cerne intr-un castron. Separat, drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut timp de 15 minute. Faina ramasa se amesteca cu laptele caldut ramas, zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, esenta de vanilie, la care se adauga maiaua crescuta. Se framanta bine, incorporand treptat margarina, pana obtinem un aluat neted si elastic, care nu se mai lipeste de maini. Se lasa sa creasca in loc caldut cel putin o ora.

2. Apa se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Dupa 10 minute se adauga macul macinat si se amesteca continuu, la foc mic, inca 10 minute. Compozitia de mac se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga laptele si oul batut si se lasa deoparte.

3. Aluatul crescut se imparte in doua. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe planseta infainata. Se intinde jumatate din cantitatea de umplutura pe marginea cea lunga. Deasupra umpluturii se aseaza jumatate din cantitatea de visine. Se ruleaza. Cozonacii se aseaza in tavile tapetate cu hartie de copt. Se lasa sa mai creasca timp de 10-15 minute, apoi se ung cu galbenus de ou batut si se dau la cuptor pentru 40-45 minute.


Retete similare