Cozonac delicios

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 200 min

Ingrediente

  • 50 grame      cacao
  • scortisoara      condimente
  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1000 grame      faina
  • 500 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 150 grame      nuca
  • 10 buc      oua
  • 50 grame      rahat
  • 325 grame      zahar tos
  • 3 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Faina o amestecati cu drojdia uscata. Puneti 6 albusuri deoparte.Pe cele 9galbenusuri si 3 albusuri ramase le bateti cu un praf de sare. Zaharul dizolvati in lapte, iar peste ele puneti galbenusurile batute, coaja de lamaie, zaharul vanilat, esenta de vanilie si totul amestecati cu faina. Omogenizati cu mana insa fara sa se framante apoi puneti margarina topita. Lasati la cald sa creasca 60 minute.

2. Bateti spuma albusurile puse deoparte cu un praf de sare, amestecati apoi cu nuca macinata, rahatul, cacao si stafide si 50g zahar . Impartiti coca in doua dupa ce a crescut, pentru doi cozonaci. O jumatate astfel obtinuta o impartiti iar in doua si intindeti fiecare parte ca un dreptunghi si aseazati pe mijloc compozitia din nuca stafide rahat, albusuri, zahar, apoi rulati sub forma de sul, la fel si cea de-a doua parte, apoi impletiti sub forma de cozonac. La fel procedati si cu a doua parte, rezultand doi cozonaci.

3. Ungeti doua forme cu margarina Unirea (200g se folosesc in compozitie si 50g pentru uns tavile) si asezati cozonacii in tava la crescut timp de 35 minute, dupa care ii ungeti cu un ou batut, peste care presarati putin zahar si susan si bagati in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 45 minute. Pofta buna!


Retete similare