Cozonac dietetic

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 130 min

Ingrediente

  • 300 grame      rahat
  • 10 grame      cacao
  • 75 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 120 ml      lapte
  • 700 grame      faina
  • 130 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca 1/2 cana de faina cu drojdia si 1/2 cana apa calduta si se lasa sa creasca. Se toarna maiaua peste restul de faina, se amesteca putin, iar apoi se adauga zaharul, galbenusurile, sarea si laptele caldut.

2. Se framanta aluatul si se incorporeaza cu 120 g margarina, se lasa la crescut o ora. Dupa ce s-a dospit se intinde o foaie, se unge cu margarina ramasa (10 g), se pun stafidele si rahatul si se presara putina cacao.

3. Se ruleaza aluatul si se taie in doua, se impleteste sub forma de coronita si se pune in forma. Se lasa 15 min sa cresca. Se unge cu albus si se lasa la cuptor 50 minute.


Retete similare