Cozonac

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 1000 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Mod de praparare: zaharul se topeste in lapte la foc mic. Margarina se topeste. Se amesteca drojdia cu putin lapte si o lingura de faina. Toate cele de sus se amesteca si se incoporeaza in faina. Se adauga si 3 oua. Se framanta bine bine si se lasa la crescut o ora jumate, maxim doua.

2. Se imparte aluatul in 2 parti, fiecare bucata se intinde pe un tocator si se pune nuca, stafide, rahat.

3. Tava se unge cu margarina si apoi se tapeteaza cu faina si se pune compozitia in tava. Dupa ce s-a pus in tavi se mai lasa la dospit cam o ora si apoi se baga la cuptor dar nu dupa ce au fost unsi cu ou si zahar. Se lasa la cuptor in jur de o ora.


Retete similare