Cozonac trandafir

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 ceasca      zahar pudra
  • 1 ceasca      nuca
  • 4 linguri      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 1 cana      lapte
  • 400 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si indulcit, apoi se adauga o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa la cald iar intre timp se amesteca faina cu ouale batute spuma cu un tel, restul de lapte cadut, aromele si maiua. se framanta o coca pana se desprinde de vasul in care s-a framntat, apoi se intinde o foaie de 2 cm.

2. Pe de alta parte se freaca margarina cu zaharul pudra pana cand devine spumoasa, apoi se amesteca cu nucile ( se pot aduga optional si stafide inmuiate in rom), apoi se intinde cu o lopatica pe suprafata foii intinse. Se ruleaza foaia si se taie bucatiegale de aprox 4-5 cm (rezulta aprox. 7 buc.). se unge o forma rotunda cu un diametru de 20 cm. iar apoi se tapeteaza cu zaharul tos. Se pun feliile cu taietura in sus, una linga alta si una la mijloc.Se lasa 20-30min. sa creasca, se unge cu ou si se da la cuptor.

3. Dupa aprox. 30 min (cand s-a rumenit) se scote din cuptor si se rastoarna pe o farfurie. POFTA BUNA!


Retete similare