Cozonaci cu nuca si scortisoara

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 100 grame      rahat
  • 200 grame      nuca
  • 100 ml      ulei
  • 60 grame      cacao
  • 24 grame      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 450 ml      lapte
  • 1000 grame      faina
  • 175 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Facem maiaua din drojdie ,1 lingurita zahar si 1 lingurita lapte. Amestecam maiaua cu restul ingredientelor, mai putin margarina Unirea, pe care o vom incalzi intr-un vas si o vom incorpora treptat in aluat. Apoi lasam aluatul la crescut, acoperit, ferit de curenti.

2. Facem umplutura din bezea (albus batut) amestecata cu zahar, nuci, rom, scortisoara. Umplem cele 4 foi si impletim 2 cozonaci pe care ii lasam la crescut.Ungem cu ou si dam la copt.

3. Lasam la racit apoi pudram cu zahar vanilat.


Retete similare