Cozonaci impletiti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      rahat
  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 20 grame      cacao
  • 400 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 1000 grame      faina
  • 500 ml      lapte

Mod de preparare

1. Se freaca galbenusurile cu sare. Se face maiaua din drojdie, 100 ml lapte cald, 100 grame faina si 2 linguri de zahar. Se lasa la crescut 20 de minute, acoperita cu un servet. Se cerne faina intr-un vas larg si adanc. Laptele fierbinte se amesteca cu 200 grame de zahar, Albusurile se bat spuma cu sare Se incepe framantatul: se amesteca faina cu maiaua, galbenusurile , 2/3 din albusuri si laptele cald, NU fierbinte incetul cu incetul. Se framanta pana se deslipeste de vas si face basicute. Se incalzeste margarina si uleiul si se adauga treptat, framantand mereu. Se acopera cu un prosop si se lasa la cald 1-2 ore pana creste bine. Intre timp se pregatesc umpluturile: se taie rahatul, stafidele se inmoaie in apa calda apoi se storc si se stopesc cu rom. Nuca prajita si apoi macinata se amesteca cu 1 lingura de cacao, esenta de rom , zahar si jumatate din albusurile ramase. Macul se pune la fiert cu 200 ml lapte, 4 linguri de zahar si o lingura de gris. Dupa ce se ingroasa se lasa la racit si apoi se incorporeaza albusurile spuma.

2. Se imparte aluatul in 4 bucati, fiecare se intinde pe masa pudrata cu faina, si se umplu fiecare cu una dintre umpluturi. Se ruleaza si se impletesc 2 cate 2, astfel iasa 2 cozonaci care se aseaza in 2 tavi unse cu unt Se ung cu galbenus si se mai lasa la crescut jumatate de ora in tavi.

3. Se dau la copt la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, pentru o ora


Retete similare