Craciunita

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      nuca
  • Capsuni      fructe
  • 100 grame      cacao
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 2 linguri      faina

Mod de preparare

1. Galbenusurile se bat cu cele 200g de zahar pana se albesc. Se adauga Unirea Experta Lichida si 100 g cacao amestecandu-se energic. Apoi se adauga faina si fructele taiate marunt.

2. Se incorporeaza albusul batut spuma si se amesteca din nou usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza. Se unge tava cu Unirea Experta, se presara zahar, se pun rondelele de ananas si cate o capsuna in mijlocul fiecarei rondele si din nou zahar.

3. Se toarna compozitia, se niveleaza si se baga la cuptor pentru 30-35 minute la temperatura de 180 grade. Se scoate si se lasa sa se raceasca, se pune o farfurie deasupra si se intoarce. Se decoreaza cu coaja de portocala confiata, frunze de menta si se serveste rece.


Retete similare