Craciunita

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 75 min

Ingrediente

  • 40 grame      cacao
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 280 grame      zahar tos
  • 7      oua
  • 230 ml      lapte
  • 50 grame      faina
  • 275 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Continui sa bati amestecul foarte bine pana se topeste zaharul. Adaugi 75 g mac si 75 g nuca de cocos. Incorporezi totul, apoi torni 2 linguri de faina in ploaie. Bagi compozitia la cuptor si o coci la foc mic.

2. Crema: Amesteci galbenusurile cu zaharul, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Ingrosi amestecul pe baie de aburi pana devine ca o ciulama. O lasi sa se raceasca si incorporezi in ea margarina Unirea pentru creme, frecata spuma. Mai intai asezi blatul, peste el intinzi jumatate din crema, apoi piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste el intinzi cu atentie cealalta parte de crema.

3. Deasupra torni glazura pregatita asa: 4 linguri de zahar le amesteci cu 3 linguri de lapte, 2 linguri de cacao si cu 25 g margarina Unirea. Le fierbi la foc mic. Torni glazura peste prajitura, iar deasupra presari un amestec din 25 g nuca de cocos si 25 g de mac.


Retete similare