Creme a la creme

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      ciocolata
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 9 linguri      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Ingrediente pentru blat: noua oua,noua linguri zahar, 2 plic Creme Ole de ciocolata si un praf de sare. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu praful de sare, apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura si se bat in continuare, ca la bezea. Apoi se pune praful de ciocolata, in doua trei reprize,amestecand cu grija, prin rasturnare, pana la omogenizare. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180 grade C pentru 25-30 minute. Apoi se insiropeaza si se lasa la rece pana la prepararea cremei.

2. La prepararea cremei folosim: 400 ml smantana dulce cu grasime de peste 20%,400 ml lapte rece si doua plicuri Creme Ole de vanilie. Intr-un castron in care se pun toate ingredientele deodata si se amesteca pana ce va lua nastere o crema consistenta. Aceasta se pune peste blatul racit si se lasa la frigider, pana ce se prepara glazura.

3. Pentru glazura avem nevoie de: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 3 linguri coniac, 150g ciocolata, 250g margarina unirea pentru creme. Se pune la foc mic apa impreuna cu zaharul si se amesteca pana se dizolva zaharul, fara insa a fierbe. Se adauga cogniacul, ciocolata si margarina taiata bucatele si se lasa la foc mic pana la topirea completa, apoi se lasa la racit si cand ajunge la temperatura camerei se toarna usor peste crema. Se pune din nou la frigider, pana ce glazura se solidifica usor. Pofta Buna!


Retete similare