Cremschnit delicios

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 20 grame      amidon
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un aluat din 400 gr faina,200 gr de margarina Unirea Original,50 gr zahar ,50 gr smantana si un praf de copt.se imparte in doua parti si se fac foi care se coc pe dosul tavii la foc potrivit pana se rumenesc putin (se intind direct pe tava).

2. Se pune laptele cu zaharul la fiert,iar cand da in fiert se adauga amestecul din faina,amidon dizolvat in putin lapte rece si galbenusurile frecate cu putin zahar si un pic de sare.Se amesteca in continuupana crema seste fiarta.

3. Se lasa crema sa se raceasca si se adauga margarina Unirea pentru creme,zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.Se pune prima foaie,apoi crema rezultata si a doua foaie.Se da la rece si inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra


Retete similare