Cremsnit

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 460 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foaia: 1 ou, 1 lingura untura, putina sare, 250 g faina, amoniac dizolvat in otet (se completeaza cu apa rece), se intinde aluatul cat mai subtire. 250 g margarina se amesteca cu 110 g faina. Dupa ce se amesteca, se aseaza pe foaia intinsa. Se impatureste in mai multe parti si se baga la rece. Se scoate din frigider si se taie in doua. Se intinde cat fundul tavii si se coace la foc iute, la fel si a doua foaie.

2. Crema: 1 l lapte, 300 g zahar, 5 linguri faina, 5 oua intregi. Se freaca zaharul cu ouale, se adauga faina, apoi laptele treptat. Se pune crema la fiert la foc mic amestecand mereu.

3. La urma se adauga coaja de lamaie, 3-4 plicuri zahar vanilat. Crema fierbinte se pune intre foi, deasupra se pudreaza.


Retete similare