Cremsnit

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 105 min

Ingrediente

  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 1700 ml      lapte
  • 1000 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prima data facem foile amestecand foarte bine 700 g faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea, omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4, intindem foile si le coacem pe rand in tava.

2. Preparam crema punand la fiert 1 l lapte. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare, apoi adaugam 125 g zahar si batem bine pina se intaresc din nou. Galbenusurile le batem bine cu 125 g zahar pina se fac spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina si laptele rece(700 ml) treptat. Cand laptele fierbe, adaugam compozitia cu galbenusurile si amestecam repede-repede, imvartind continuu. Se lucreaza foarte rapid. Inmuiem gelatina in 150 ml apa. Adaugam 1/2 din albusuri in compozitia fierbinte, dupa ce am stins focul si cu miscari line incorporam toate albusurile. Adaugam apoi si cealalta 1/2 de albusuri amestecand lin pina le incorporam si pe acestea. Adaugam gelatina inmuiata si omogenizam pina se dizolva toata gelatina.

3. Punem 1/2 crema intre doua foi, apoi cealalta 1/2 intre celelalte doua foi si dam cremesul la rece. Dupa ce s-a racit il pudram deasupra cu zahar praf.


Retete similare