Cremsnit

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 10 linguri      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus. Se separa oualele iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga peste margarina numai dupa racire. Apoi totul se pune intr-un vas mai mare si se mai adauga faina, laptele fiert si racit amestecand incontinuu.

2. La urma, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, amestecand usor numai de sus in jos cu o lingura de lemn. Se unge o tava de cuptor cu margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se coace la foc potrivit cam 45 de minute, iar ultimele 5 minute se da focul mai tare pentru ca prajitura sa se rumeneasca frumos.

3. Compozitia la copt se alege singura: doua foi sus si jos, iar la mijloc crema. Se pudreaza imediat ce a fost scoasa din cuptor. Este foarte practica, economica si usor de realizat. Nu se serveste calda, ci numai ce s-a racit!


Retete similare