Cuib de viespi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 180 grame      zahar pudra
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 2 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 400 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 70 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 400 g faina, 2 oua, 20g drojdie, 70 g margarina, 40 g zahar, 200 ml lapte. Se face o foaie dreptunghiulara peste care se intinde umplutura.

2. Umplutura: 140 g zahar pudra, 100 g margarina sau 150 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 100 g margarina. se unge foaia, iar apoi se ruleaza, se taie in rondele cam de 3 cm latime.Se lasa sa mai creasca in tava. Se pun la cuptor in tava bine unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.

3. Sirop: cand sunt aproape gata se toarna peste ele un sirop format din 200 ml lapte amestecat cu 100 g zahar, zahar vanilat. Se mai lasa la cuptor 10 minute si se scot fierbinri din tava.


Retete similare