Cuib de viespi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Cozonaci
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      nuca
  • 100 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune laptele si margarina Unirea Original la incalzit pana se topeste se adauga zaharul tos, drojdia, coaja de lamaie si ouale batute bine cu un praf de sare. Se adauga faina si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit 45 de minute la caldura

2. Intre timp se freaca margarina Unirea pentru creme cu zaharul pudra, esenta de rom pana devine spuma. Se adauga nuca si stafidele. Se presara faian pe o plansa, se intinde aluatul intr-un dreptunghi, se pune nuca si se ruleaza. Se taie apoi in bucati de 2-3 cm si se aseaza intr-o tava unsa bine cu margarina Unirea. Se da la copt 20 de minute la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil

3. Dupa ce s-au copt se ung cu miere de albine.


Retete similare